Veilig op weg met een zomercheck

Ga je deze zomer op vakantie met de auto? Dan wil je geen risico’s nemen op autopech door de vele kilometers die je moet rijden of door de veranderende weersomstandigheden. Met een zomercheck zorgen onze monteurs ervoor dat jouw auto klaar is voor een heerlijke en onbezorgde vakantie. De auto wordt gecontroleerd op de meest voorkomende oorzaken van autopech in het buitenland. Zo ga je dus goed voorbereid op weg.

zomercheck auto oostvoorne

Is een zomercheck nodig?

Als je flink wat kilometers gaat rijden naar de vakantiebestemming dan is het belangrijk dat de auto veilig is. In de winter weten we dat winterbanden belangrijk zijn en in de zomer gebruiken we zomerbanden. Maar zijn de banden nog veilig? Tijdens de zomercheck controleren we onder andere of het profiel van de banden nog goed genoeg is. Daarnaast is de controle van de bandenspanning en het oliepeil ook essentieel. In de zuidelijke landen kunnen de temperaturen flink oplopen en dan wordt de kans op oververhitting van de motor groter. We zorgen er daarom voor dat de koelvloeistof volledig is aangevuld.

Voor welke auto?

Een zomercheck is aan te bevelen voor ieder merk en elk type auto. Niet alleen voor een personenauto maar ook voor een bedrijfsauto of bestelbus. Ook als de auto nog vrij nieuw is kan het toch verstandig zijn om alles even goed te laten controleren. In onze garage in Oostvoorne hebben we ervaring met alle merken en type auto. Onze monteurs weten precies waar ze op moeten letten tijdens een zomercheck.

Wat houdt de zomercheck in?

Tijdens een zomercheck controleren we jouw auto op de volgende lijst met algemene veiligheidspunten:

 • Accu
 • Airco
 • Banden
 • Bandenspanning
 • Gordels
 • Handrem
 • Kachelventilator
 • Koelsysteem
 • Oliepeil
 • Portieren
 • Remvloeistof
 • Remblokken
 • Remschijven
 • Ruitensproeiers
 • Ruitenwisserbladen
 • Trekhaakaansluiting
 • V-snaren
 • Verlichting
 • Voorruit
 • V-snaren
 • Waterslangen

Wanneer plan je een afspraak?

Bij Autobedrijf Voorne kun je in geval van nood vaak nog wel snel tussendoor geholpen worden met een zomercheck maar het is beter om enkele weken voor je op vakantie gaat een afspraak in te plannen. Mocht er dan tijdens controle een gebrek aan de auto naar boven komen dan heb je nog de tijd om dit door ons te laten oplossen.

Indien gewenst kunnen we voor vervangend vervoer zorgen als jouw auto in onze werkplaats staat voor een zomercheck. Onze klanten uit Oostvoorne kiezen vaak voor de leenfiets terwijl klanten uit Rockanje, Hellevoetsluis of Brielle bijvoorbeeld kiezen voor een leenauto. Vraag gerust naar de mogelijkheden.