Algemene informatie over APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een Europees wettelijk verplichte keuring van voertuigen. Iedere Nederlander die in het bezit is van een auto die APK-plichtig is, dient er zelf voor te zorgen dat de auto op tijd APK goedgekeurd is. Als een auto niet op tijd APK gekeurd is kan de RDW of politie een boete opleggen. Bovendien kan bij een ongeluk de verzekeringsmaatschappij besluiten geen vergoeding uit te keren. Het is dus belangrijk om dit ruim op tijd te regelen.

APK Keuring Oostvoorne

Wanneer start je met APK?

De RDW heeft een APK-keuringsschema gemaakt waarin je eenvoudig kunt zien wanneer een auto voor het eerst APK gekeurd moet worden. Het schema is hier te vinden: RDW Keuringsschema

Als je een occasion hebt gekocht dan is de kans aanwezig dat deze al eerder gekeurd is. In het keuringsrapport kun je lezen wanneer de volgende keuringsdatum is. Mocht je het keuringsrapport niet in je bezit hebben dan kun je de datum ook opzoeken via de kentekencheck. De RDW stuurt overigens ook een brief met een herinnering aan de keuring, zo’n 6 weken voordat de keuring vervalt.

Keurmeesters

In de garage zal een APK-keurmeester een keuring doen op basis van de regelgeving op het gebied van veiligheid en milieueisen. Als de auto is goedgekeurd ontvang je een APK-keuringrapport. De keurmeester kan bij de keuring adviespunten geven en afkeuringspunten. Met alleen adviespunten kan de auto nog wel goedgekeurd worden maar bij een afkeuringpunt zal de auto afgekeurd worden om nog de weg op te gaan. Onze keuringsmeester zal je adviseren of bijvoorbeeld een reparatie of een andere oplossing mogelijk is om de auto alsnog goedgekeurd te krijgen.

Afspraak maken

Is jouw auto bijna toe aan een APK keuring? Maak dan een afspraak bij Autobedrijf Voorne via de knop onder deze tekst of bel onze garage op tel. 0181-418888.