Let op je bandenspanning

Wist je dat meer dan de helft van alle automobilisten in Nederland op te zachte banden rijdt? Dat is zonde want als je elke twee maanden je autobanden oppompt rijd je veel veiliger, milieuvriendelijker en bovenal zuiniger. Gedurende het jaar lopen de banden langzaam leeg waardoor de bandenspanning te laag wordt. Als je de banden zes keer per jaar bijvult bespaar je zo’n 60 euro aan brandstof.

bandenspanning

Alle autobanden lopen langzaam leeg, ongeacht het merk en ook als de auto stilstaat of maar weinig rijdt. Je kunt op het oog niet zien of de bandenspanning voldoende is dus je kunt het beste periodiek de autobanden oppompen. Zet het bijvoorbeeld in de agenda van je telefoon met een herhaling van om de twee maanden.


Bij de aanschaf van jouw auto heb je een instructieboekje ontvangen. In dit boekje staat wat voor jouw auto de beste bandenspanning is voor de voorwielen en achterwielen. Als je al een tijdje hebt gereden voordat je de banden oppompt dan moet je er 0,3 bar bij optellen omdat de lucht in de banden al warm is geworden. Wees niet bang om de autobanden te veel op te blazen want deze zal niet zomaar klappen. Als je twijfelt over wat voor jouw auto de juiste bandenspanning is dan kun je ook even langsrijden bij onze garage in Oostvoorne. Onze monteurs kijken graag met je mee en geven deskundig advies waarmee je weer veilig op pad kan.