Het belang van goede motorolie en regelmatig olie verversen

De uitdrukking ‘dat loopt gesmeerd’ is zeker van toepassing op de motor van een auto. De motorolie zorgt ervoor dat de motor optimaal functioneert en er zo weinig mogelijk slijtage optreedt. De kwaliteit van de gebruikte olie is bepalend voor de prestaties en de levensduur van de motor. Een flesje goedkope motorolie bij het tankstation halen kan daarom mogelijk duur uitpakken.

kroon motor olie vervangen

De juiste motorolie

Er zijn vele soorten motorolie verkrijgbaar bij benzinestations en autospeciaalzaken. De basis van alle producten is ruwe olie in onbewerkt nog ongeschikt is voor de automotor. Het zijn de toevoegingen die de kwaliteit van het product bepalen. Deze zogenaamde additieven zijn bijvoorbeeld anti-slijtage middelen, reinigingsmiddelen en antioxidanten. De olie moet niet alleen smeren maar houdt de motor ook schoon.

Op tijd de olie verversen

Mede door de milieueisen wordt er steeds meer van de automotor verwacht. Het moet allemaal zo klein, licht en schoon mogelijk. De motorolie is een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij al die factoren. In het serviceboekje van de auto staat wanneer een oliewissel nodig is en welke olie geschikt is. Niet iedereen leest alle instructies en dat is ook niet erg als je maar zorgt dat je op tijd een kleine beurt of grote beurt laat uitvoeren. Voor alle merken en soorten motorolie geldt dat na verloop van tijd de werkzaamheid vermindert.

Welke motorolie is het meest geschikt voor mijn auto?

Zie je met al die beschikbare smeermiddelen door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. In ons autocentrum in Oostvoorne kunnen we voor ieder voertuig de juiste motorolie leveren, zelfs voor bijvoorbeeld oldtimers. Bij Autobedrijf Voorne werken we met de hoogwaardige producten van Kroon-Oil. Deze smeermiddelen zijn ‘Made in Holland’, maar wereldwijd verkocht en erkend als een van de beste producenten.

Kom gerust langs voor een goed advies of maak een afspraak voor een onderhoudsbeurt of oliewissel via onze afspraakagenda met de rode knop hieronder.

olie verversen oostvoorne