Wat is een storingsdiagnose van de auto?

Een moderne auto zit vol elektronica. De auto heeft een soort eigen computer aan boord die signalen van storingen signaleert en registreert. Op de belangrijkste plaatsen in de auto zitten sensoren die een signaal afgeven als er iets mis is. Op dat moment zie je een lampje branden op het dashboard of klinken er waarschuwingsgeluiden. De storing wordt opgeslagen in het geheugen zodat dit later terug te lezen is door onze monteur.

storingsdiagnose auto oostvoorne

Wat te doen bij een storing

Bij alle storingen is het van belang direct een afspraak te maken bij onze werkplaats in Oostvoorne. Je hoeft voor een storingsdiagnose niet naar een merkdealer, want wij kunnen storingen van alle merken en typen uitlezen. Wij hebben professionele software en apparatuur voor het maken van een diagnose. De vakkennis van onze monteurs is echter nog veel belangrijker omdat er vaak meer achter een foutcode zit, dan dat wat op het eerste gezicht het probleem lijkt. Onze monteurs worden voortdurend bijgeschoold en hebben ruime ervaring om zo tot een goede interpretatie van de storing en oorzaak te komen.

Na de storingsdiagnose

Als het probleem duidelijk is kunnen we aan de slag om de auto weer in orde te maken. Uiteraard laten we altijd vooraf weten welke kosten je mag verwachten. De storing wordt verholpen en de servicelampjes worden reset zodat je weer probleemloos kunt autorijden.

Afspraak maken

Brandt er een servicelampje op je dashboard of hoor je een waarschuwingsgeluid? Maak dan direct een afspraak bij onze werkplaats in Oostvoorne voor een storingsdiagnose. Bij acute problemen kunnen we meestal op korte termijn een afspraak inplannen. Zo voorkomen we dat het probleem erger wordt of meer schade veroorzaakt. Een afspraak maken kan telefonisch op nummer 0181-418888 of via onderstaande digitale agenda.