Trekhaak monteren

Wist je dat je ook voor het monteren van een trekhaak terecht kunt bij onze werkplaats in Oostvoorne? Handig voor als je van plan bent een caravan te kopen of omdat je een trekhaak nodig hebt voor bijvoorbeeld een aanhangwagen tijdens het verhuizen of om afval weg te brengen. We kunnen de meeste auto’s, jong of oud, voorzien van een trekhaak.

trekhaak monteren oostvoorne

Vakwerk

Je zou misschien denken dat het monteren van een trekhaak op de auto een eenvoudige klus is. Toch is dat lang niet altijd het geval. Zeker met moderne auto’s moet er ook rekening gehouden worden met het computernetwerk in de auto. Dit noemen we het CAN-bus-netwerk.  Dat is een elektrisch circuit dat zorgt voor de juiste aansluiting van verlichting en signalen op de boordcomputer. Het aansluiten van een aanhanger en toevoegen van extra verlichting kan storingen veroorzaken in het systeem van de auto. Het is daarom belangrijk dat dit door een professionele garage gebeurt. Daarnaast kijken we ook altijd naar het vermogen van jouw auto. Wanneer de auto te weinig trekkracht heeft, raden we de montage van een trekhaak af.

Soorten trekhaken

Er zijn vele soorten trekhaken op de markt. Belangrijk is dat de deze een typekeuring heeft zodat deze voldoet aan alle eisen. Alle modellen moeten voldoen aan vastgelegde specificaties zodat je zeker weet dat elke aanhanger of caravan past op jouw soort haak. De meeste auto’s worden voorzien van een vaste trekhaak die altijd zichtbaar is. Als je dat zonde van het design van je auto vindt, kun je ook een afneembare- of draaibare trekhaak nemen. Die kun je verwijderen of uit het zicht klappen zodra je de haak niet gebruikt.

Afspraak maken

Onze werkplaats in Oostvoorne kan trekhaken leveren en monteren voor de meeste merken en type auto’s. We helpen klanten uit de gehele regio Oostvoorne, Rockanje, Brielle, Hellevoetsluis, Maasvlakte en Spijkenisse.  Wil je eerst advies? Geen probleem! Je kunt ons altijd bellen of even langsrijden. Een afspraak maken voor het monteren van een trekhaak kan telefonisch op nummer 0181-418888 of via de online afspraakagenda (onderstaande knop).