Tips voor het aanschaffen van een cabriolet occasion

Zie jij jezelf al over de boulevard rijden in je cabriolet? Optimaal genietend van het mooie weer en het ziet er nog geweldig uit ook. Weet je alleen niet waar je op moet letten bij de aanschaf van een cabrio occasion? Wij hebben enkele handige tips voor je.

cabrio occasion kopen

Zacht of hard dak

De eerste overweging die je kunt maken is of je kiest voor een dak van stof of een hard dak. Een hard dak is van metaal en wordt meestal in de kofferbak gevouwen. Een hard dak dat gesloten is zal de auto waterdicht afsluiten en maakt deze ook minder kwetsbaar voor inbraak of vandalisme. Een zacht dak is meestal wat vriendelijker van prijs en kan er natuurlijk erg cool uitzien.

Populaire merken cabrio

Er zijn veel verschillende merken en typen cabrio’s. De Mazda MX-5 is de meest verkochte cabriolet en ook de modellen van Audi, BMW, Jaguar en Mercedes zijn razend populair. Als je op zoek bent naar een elektrische cabrio dan kun je eens kijken naar een Tesla of Fiat. Bij Autobedrijf Voorne hebben we meestal wel meerdere cabrio occasions in de showroom staan.

Waterdicht dak

Als je een cabrio occasion hebt gekocht, wil je wel dat het dak waterdicht sluit. Je kunt zelf op het oog al aardig inschatten hoe een dak eraan toe is. Als de stof er versleten uitziet of als je sporen van een eerdere lekkage ziet dan weet je vaak al genoeg. Bij een hard dak kun je het in en uitklappen uitproberen om te zien of alles soepel verloopt. Toch blijft het lastig om dat zelf te beoordelen. Bij Autobedrijf Voorne wordt het dak volledig onderzocht door onze monteurs, voordat de auto in de verkoop gaat. Bij de aanschaf van een cabriolet in onze showroom weet je dus zeker dat de auto waterdicht en in goede staat is.

Nu in onze showroom:

De cabrio occasions die wij momenteel (augustus 2022) in de showroom hebben staan zijn:

Afspraak maken voor een testrit

Heb je je oog laten vallen op een van onze occasion cabrio’s?
 Bel dan even voor het maken van een
testrit of een bezichtiging in de showroom. Tel. 0181-418888.