Bougies vervangen

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van bougies en ook dat deze op zijn tijd vervangen moeten worden. Bougies zijn een onderdeel van de verbrandingsmotor en zonder zal een auto niet rijden. We leggen in dit blog uit wat bougies zijn en wanneer ze vervangen moeten worden.

 

bougies vervangen

Wat doet een bougie?

De bougie is een klein onderdeel van de verbrandingsmotor van benzineauto’s. In de cilinders van de motor wordt een mengel van brandstof en lucht tot ontsteking gebracht. De energie die daarbij vrijkomt zorgt ervoor dat de zuigers in de cilinders duizenden keren per minuut op en neer bewegen. De energie ontstaat als de bougies een vonkje creëert waarmee de brandstof en lucht ontbranden. Bij de meeste auto’s heeft iedere cilinder een bougie. Bij dieselauto’s werkt de motor anders.

Wanneer moet je een bougie vervangen?

Bij de meeste automerken staat de verwachte levensduur van de bougies in het onderhoudsboekje. Er wordt dan geadviseerd om de hoeveel jaar of hoeveel gereden kilometers de bougies vervangen moeten worden. Bij oudere auto’s zullen de bougies na 15.000 tot 30.000 kilometer vervangen moeten worden. Bij moderne auto’s is de levensduur langer, soms tot wel 100.000 kilometer. Als je jouw auto in onderhoud hebt bij Autobedrijf Voorne hoef je hier zelf niet naar te kijken. Onze monteur zal de bougie op tijd vervangen zodat je zorgeloos kunt blijven rijden.

Signalen van een kapotte bougie

Als de bougies versleten zijn, kun je dat merken bij het gebruik van de auto. Wanneer de auto langzaam optrekt, de motor onrustig draait of moeilijk start, kan dat een signaal zijn dat de bougies vervangen moeten worden. Het kan ook zijn dat er een storingslampje op het dashboard gaat branden. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd even onze monteur raadplegen.

Werkplaats

Onze autogarage is gevestigd binnen de gemeente Voorne aan Zee op het eiland Voorne Putten. We voeren auto onderhoud uit voor particulieren en bedrijven op de Maasvlakte, Brielle, Rockanje, Oostvoorne en Hellevoetsluis. Je kunt bij onze werkplaats terecht voor APK en onderhoud aan alle merken auto, ook elektrische auto’s.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken om de bougies te laten vervangen of voor andere werkzaamheden aan jouw auto? Maan dan een afspraak via onderstaande online agenda of bel: 0181-418888