Bandenwissel met opslag

Ieder voorjaar en najaar kiezen vele Nederlanders voor een bandenwissel. Zomerbanden worden ingeruild voor winterbanden of andersom. Het zorgt ervoor dat je altijd veilig de weg op kunt, zeker als je ook naar het buitenland gaat voor wintersport of zomervakantie. Bij Autobedrijf Voorne kun je jouw ongebruikte seizoenbanden ook nog eens opslaan in het bandenhotel. 

bandenwissel oostvoorne winterbanden

Waarom een bandenwissel?

Zomerbanden presteren het beste bij een temperatuur van boven de 7°C. Dit heeft te maken met de samenstelling van het rubber dat harder en stugger is dan bij winterbanden. Een bandenwissel zorgt voor een veilige wegligging en minder slijtage van de banden. Daarnaast is het in sommige landen zoals Duitsland of Oostenrijk verplicht dat motorvoertuigen uitgerust zijn met winterbanden tijdens winterse weersomstandigheden. Deze verplichting geldt ook voor Nederlanders.

Zomerbanden of winterbanden naar het bandenhotel

Bij een hogere temperatuur zorgen de zomerbanden voor een kortere remweg en geven je meer grip op het wegdek. Bovendien is het profiel van de banden anders waardoor de zomerbanden een groot contactoppervlak met het wegdek hebben en door de sleuven wordt het water beter afgevoerd. Winterbanden zijn daarentegen juist zo samengesteld dat de banden meer grip hebben op een nat of besneeuwd wegdek en beter bestand zijn tegen koude weersomstandigheden.

Bandenopslag

Bij Autobedrijf Voorne in Oostvoorne bieden we de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding de winterbanden of zomerbanden na de bandenwissel op te slaan in ons bandenhotel. De banden blijven veilig liggen in onze bandenopslag tot het tijd is voor de volgende wissel. Je bepaalt zelf wanneer je de banden wilt wisselen.

Balanceren van de autobanden

Om ervoor te zorgen dat je een optimaal rijcomfort behoudt kunnen wij de banden bij de bandenwissel voor je balanceren. Zo houden we de banden in perfecte conditie en voorkomen we vervelende trillingen of andere ongemakken.

Banden aanschaffen

Zou je graag zomerbanden of winterbanden willen aankopen en heb je geen idee waar je op moet letten bij de aanschaf? Kom dan gerust eens langs bij onze garage voor een advies op maat. Wij verkopen diverse merken banden. We hebben alle topmerken, waaronder Michelin, Continental, Hankook en Vredestein maar ook een keur aan budget bandenmerken zoals Linglong, Mastersteel en Landsail.

Afspraak maken

Ben je toe aan een bandenwissel? Maak dan een afspraak via onze online agenda of bel met onze werkplaats: 0181-418888. Het is natuurlijk ook mogelijk om even langs te komen op de Langeweg 2 in Oostvoorne.