Autobedrijf Voorne / Bandenwissel

Veiligheid voor alles. Als de temperatuur onder de 7 graden komt, zijn winterbanden een echte aanrader voor de veiligheid. We kunnen zowel de banden als de wielen wisselen en je kunt ook je winterbanden bij ons bestellen. Tevens bieden wij de mogelijkheid om je banden op te slaan bij ons.
bandenwissel oostvoorne brielle rockanje hellevoetsluis maasvlakte

Zomerbanden en winterbanden

Een bandenwissel zorgt voor een veilige wegligging onder alle weersomstandigheden en bovendien slijten de banden minder snel. Dit heeft te maken met de verschillende samenstellingen van het rubber van zomer- en winterbanden en de verschillende profielen. De beste tijd voor een bandenwissel is voor zomerbanden in maart/april en voor winterbanden in oktober/november. Mocht je met de auto op wintersport gaan dan is het belangrijk om te weten dat winterbanden in landen als Duitsland en Oostenrijk verplicht zijn tijdens winters weersomstandigheden.

Hoe lang duurt de bandenwissel?

Bij Autobedrijf Voorne in Oostvoorne kun je terecht voor een bandenwissel. Het wisselen van vier banden duurt ongeveer een uur. In die tijd worden de banden verwijderd en de nieuwe banden gemonteerd. Eventueel balanceren we meteen de banden voor een optimaal rijcomfort.

Verkoop van autobanden

We hebben een groot assortiment aan winterbanden en zomerbanden. Ons team van autospecialisten adviseert je graag over de verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit topmerken zoals Vredestein, Michelin, Hankok of Continental. Maar we hebben ook goede banden voor een kleiner budget zoals van de merken Linglong, Mastersteel en Landsail.

bandenwissel oostvoorne

Bandenhotel

Je kunt jouw banden na een bandenwissel zelf mee naar huis nemen maar het is ook mogelijk om gebruikt te maken van ons bandenhotel. Onze automonteurs slaan de banden dan op in ons magazijn waar ze veilig en onder goede condities blijven liggen tot de volgende bandenwissel.

All season banden

Een alternatief voor de halfjaarlijkse bandenwissel zijn de all season banden. Deze banden bieden een middenweg tussen de eigenschappen van zomerbanden en winterbanden. Bij Autobedrijf Voorne in Oostvoorne hebben we een aantal zeer goede all season banden in het assortiment. Met deze banden bespaar je de kosten van een bandenwissel. Voor de wintersport geldt dat all season banden met het sneeuwvloksymbool in Duitsland en Oostenrijk ook geschikt en toegestaan zijn tijdens winterse weersomstandigheden. All season banden worden ook wel all weather banden of 4 seizoenenbanden genoemd.

Afspraak maken

Autobedrijf Voorne in Oostvoorne is hét adres voor een bandenwissel in de regio Brielle, Rockanje, Hellevoetsluis en de Maasvlakte. Maak direct een afspraak via onze online agenda of bel met onze werkplaats: 0181-418888.