Typische corona storingen aan de auto

Na al dat thuiswerken mogen we eindelijk weer eens gewoon naar het werk. Sommige mensen vonden het thuiswerken prima maar voor veel is het einde van deze verplichting een zegen. Ook jouw auto heeft onder de lockdowns te lijden gehad. Het thuiswerken zorgt ervoor dat de auto niet meer de dagelijkse ritjes maakt en stilstand is niet goed voor de auto.

corona storing auto

Accu en remmen

Het meest voorkomende probleem aan auto’s die te lang hebben stilgestaan is de accu. Deze kan leeg raken of zelfs helemaal kapot gaan door langdurige stilstand. In combinatie met kou is die kans nog groter. Naast de accu hebben ook de remmen te lijden onder stilstand. Als een auto een aantal weken niet heeft gereden kunnen er schavende/schurende remmen ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden door roestvorming en het geeft een schurend geluid tijdens het remmen.

Voorkomen

Om storingen aan de auto te voorkomen is het verstandig om de auto na 2 weken stilstand even te gebruiken. Na een half uur rijden is de accu weer voldoende opgeladen en zijn de remmen en andere onderdelen voldoende gebruikt. 

Reparatie

Mocht je auto moeilijk starten door accuproblemen of maken je remmen een schurend geluid dan kun je een afspraak maken bij onze werkplaats om het probleem te verhelpen. Een afspraak maken kan via onderstaande knop of per telefoon: 0181-418888