Autobedrijf Voorne / Accu vervangen / controleren

Problemen met het starten van de auto? Kom gerust even langs bij onze werkplaats in Oostvoorne om de accu te controleren en eventueel te vervangen.

accu vervangen controleren autobedrijf voorne oostvoorne

Accu vervangen

De gemiddelde levensduur van een accu is ongeveer 6 jaar. Bij auto’s die gebruikt worden voor korte ritten is de levensduur zelfs korter. Ook het merk en soort spelen een rol bij hoe lang deze mee zal gaan. Op tijd vervangen voorkomt dat je niet meer kunt starten, met alle extra kosten van dien.

Werking

Een auto heeft een accu die stroom geeft aan de startmotor om de motor van de auto te laten lopen. Met een dynamo wordt deze daarna weer opgeladen tijdens het rijden. Na verloop van tijd verliest de accu aan capaciteit en als deze niet op tijd vervangen wordt kan het gebeuren dat de auto niet meer start. In de wintermaanden gaan er meer kapot omdat kou een negatieve invloed heeft op de werking.

Accu controleren

De accu wordt tijdens de apk keuring en de grote en kleine onderhoudsbeurt door onze monteur gecontroleerd. De monteur zal je waarschuwen als de capaciteit te ver terug is gelopen. Meestal kunnen deze op tijd vervangen en zo voorkomen we stilstand. Mocht de accu toch te veel verslechteren dan merk je dat aan het moeizaam starten van de auto. Als de auto eenmalig moeilijk start kan dat ook betekenen dat er niet voldoende is opgeladen na bijvoorbeeld een korte rit. Als het moeizaam starten blijft aanhouden dan is het verstandig om de auto bij ons langs te brengen zodat we de accu kunnen checken.

accu vervangen oostvoorne

Pechhulp

Bij autopech wil je graag direct en goed geholpen worden. BOVAG Pechhulp schakelt direct jouw BOVAG Autobedrijf in of een professionele hulpdienst zodat je meteen geholpen kan worden. Meer informatie: Bovag pechhulp. Sta je met een lege accu en heb je geen abonnement? Geen nood, bel ons op tel. 0181-418888. In de regio Oostvoorne, Rockanje, Brielle, Hellevoetsluis en Maasvlakte kunnen we vaak op korte termijn een monteur sturen om de accu op te laden of te vervangen op locatie.

Afspraak maken

Onze monteurs weten precies welke accu je nodig hebt voor jouw auto. Bovendien weten ze precies hoe deze geplaatst kan worden zonder dat bijvoorbeeld de electronica van de auto in de war raakt. Een afspraak maken bij onze werkplaats in Oostvoorne kan via onderstaande knop of telefonisch tel. 0181-418888.