Koelvloeistof controleren en bijvullen

Tijdens een onderhoudsbeurt of apk controleren wij de koelvloeistof en vullen deze weer bij. Elke auto gebruikt koelvloeistof, ook elektrische auto’s. De koelvloeistof is heel belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de motor niet oververhit raakt en in de winter beschermt het de motor tegen bevriezing.

koelvloeistof bijvullen

Zelf koelvloeistof controleren en bijvullen

Normaal gesproken is een periodiek onderhoud bij de autodealer voldoende om niet in de problemen te komen door te weinig koelvloeistof. Toch zijn er situaties denkbaar waardoor er koelvloeistof tekort ontstaat. De auto geeft dat ook zelf aan door een brandend lampje op je dashboard. Als je volledige zekerheid wilt dan kun je ook zelf periodiek  de koelvloeistof controleren. Zorg ervoor dat de auto op een rechte ondergrond staat. In het onderhoudsboekje van je auto staat waar je het reservoir kunt vinden. Doorgaans is het een duidelijk zichtbaar kunststof reservoir onder de motorkap. Je hoeft het reservoir niet aan te raken of te openen omdat van de buitenkant zichtbaar is. Er staat een streepje ter hoogte van de minimale inhoud.

Bijvullen koelvloeistof

Wanneer je ziet dat er te weinig koelvloeistof in de motor zit dan adviseren we je om een afspraak te maken bij onze werkplaats. Onze monteurs vullen het reservoir bij en controleren meteen of er een oorzaak is te vinden voor het tekort aan vloeistof. Een tekort wordt soms veroorzaakt door een lekkage of kapotte koppakking. Als je koelvloeistof toch zelf wilt bijvullen dan kun je dat doen als de motor koud is. Open het expansievat via de draaidop en vul deze bij tot de aangegeven streepjes. Zorg ervoor dat je dezelfde vloeistof gebruikt die al in het vat zit want mixen van verschillende soorten is niet goed.

Autobedrijf Voorne

Bij Autobedrijf Voorne in Oostvoorne kun je terecht voor apk, onderhoud en reparatie van alle soorten en merken auto. Je kun bij onze werkplaats ook een afspraak maken voor kleine services zoals het bijvullen van koelvloeistof. Onze garage is gemakkelijk te bereiken vanuit Rockanje, Hellevoetsluis en Brielle. Als er een lampje brand op het dashboard wil je graag zo snel mogelijk een afspraak maken. Bij Autobedrijf Voorne kun je meestal snel terecht voor kleinere diensten zoals het bijvullen van koelvloeistof. Een afspraak maken kan via onderstaande knop naar de online agenda of telefonisch op 085-4881700