Autobedrijf Voorne / APK

Bij Autobedrijf Voorne kunnen we alle soorten en merken hybride en elektrische auto’s onderhouden. Hoewel een elektrische auto minder gevoelig is voor slijtage is het verstandig de auto jaarlijks te laten onderhouden. Remmen, banden of ruitenwissers bijvoorbeeld moeten toch regelmatig gecontroleerd worden voor een veilig gebruik van de auto. Onze monteurs zijn opgeleid voor het onderhoud van elektrische voertuigen.

Elektrische auto onderhouden

APK elektrische auto

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook verplicht voor hybride en elektrische auto’s. Na vier¬† jaar is de eerste APK keuring verplicht. Voor elektrische auto’s is de keuring hetzelfde als bij auto’s met een verbrandingsmotor. We hoeven echter geen motorolie, oliefilter of brandstoffilters te vervangen. De keuring richt zich vooral op het controleren van de accu, banden, remmen, lampen en nog een aantal onderdelen die kunnen slijten. Bij hybride auto’s moeten de onderdelen van de verbrandingsmotor ook onderhouden en gecontroleerd worden.

Onderhoudsbeurt elektrische auto

Naast de APK keuring heeft een elektrische auto ook een periodieke onderhoudsbeurt nodig. Zoals eerder in deze tekst al aangegeven heeft een elektrische auto minder bewegende delen en minder vloeistoffen. Er hoeft dus minder aangevuld te worden en er is minder kans op slijtage. Bovendien is een elektrische auto voorzien van een regeneratief remsysteem. Dat zorgt voor ongeveer 50% minder slijtage aan de remmen. Tijdens de onderhoudsbeurt controleren we alle vitale onderdelen van de auto, waaronder ook onderdelen zoals het onderstel en de stuurinrichting. Voor elke onderhoudsbeurt volgen we de voorschriften van de autofabrikant van jouw auto.

Onderhoud en apk voor hybride auto

Voor hybride auto’s geldt dat onderhoud en keuringen hetzelfde zijn als auto’s met een verbrandingsmotor. Een hybride auto heeft natuurlijk ook eenzelfde verbrandingsmotor onder de motorkap. Het voordeel van minder kosten voor onderhoud zoals dat geldt voor elektrische auto’s is dus niet van toepassing op hybride auto’s.

onderhoud apk elektrische auto oostvoorne

Wanneer onderhoud of APK

We adviseren voor elektrische auto’s om na vier jaar jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De RDW heeft een APK-keuringsschema gemaakt waarin je ook voor elektrische auto’s kunt opzoeken wanneer een auto gekeurd moet worden. Het schema is hier te vinden: RDW Keuringsschema.

Afspraak maken

Een afspraak maken voor een apk of onderhoudsbeurt voor een hybride of elektrische auto bij onze werkplaats in Oostvoorne kan telefonisch op tel. 0181-418888 of via onderstaande knop in de online agenda.