Autobedrijf Voorne / elektrische auto

Bij Autobedrijf Voorne in Oostvoorne kunnen we alle soorten en merken hybride en elektrische auto’s onderhouden. Een elektrische auto is minder gevoelig voor slijtage maar het is toch verstandig de auto jaarlijks te laten onderhouden. De remmen, banden of ruitenwissers moeten toch regelmatig worden gecontroleerd. Onze monteurs zijn opgeleid voor het onderhoud aan alle soorten voertuigen.

Elektrische auto onderhouden

APK elektrische auto in Oostvoorne

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook verplicht voor hybride en elektrische auto’s. Na vier  jaar is de eerste APK keuring verplicht. De keuring voor elektrische voertuigen is hetzelfde als voor andere auto’s. Motorolie, oliefilter of brandstoffilters hoeven echter niet vervangen te worden. De keuring richt zich vooral op het controleren van de accu, banden, remmen, lampen en nog een aantal onderdelen die kunnen slijten. Bij hybride auto’s moeten de onderdelen van de verbrandingsmotor ook gecontroleerd en onderhouden worden.

Onderhoudsbeurt elektrische auto

Een elektrische auto heeft naast een APK keuring ook een periodieke onderhoudsbeurt nodig. Dit soort auto’s heeft minder bewegende delen waardoor er minder kans op slijtage is. Er zijn ook minder vloeistoffen die aangevuld of vervangen moeten worden. Het regeneratief remsysteem zorgt voor ongeveer 50% minder slijtage aan de remmen. Tijdens de onderhoudsbeurt controleren we alle vitale onderdelen van de auto, waaronder ook het onderstel en de stuurinrichting. Voor elke onderhoudsbeurt volgen we de voorschriften van de autofabrikant van jouw auto. Na een onderhoudsbeurt in onze garage kan de auto weer veilig de weg op. De auto wordt zo afgesteld dat je weer optimaal kunt genieten van het rijcomfort van de elektrische auto.

Onderhoud en apk voor hybride auto

De keuring en het onderhoud van hybride auto’s is hetzelfde als bij andere auto’s. Er zit bij deze auto natuurlijk ook een verbrandingsmotor onder de motorkap. Voor hybride auto’s zijn de onderhoudskosten daarom ook niet lager dan bij een gewone auto. Onze monteurs zorgen ervoor dat je na een onderhoudsbeurt weer veilig de weg op kunt. 

onderhoud apk elektrische auto oostvoorne

Wanneer onderhoud of APK

Voor elektrische auto’s adviseren we om na vier jaar jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De RDW heeft een  overzichtelijk keuringsschema gemaakt, waarin je kunt opzoeken wanneer een elektrische auto gekeurd moet worden. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over het onderhoud? Neem gerust contact op met onze garage. We beantwoorden graag al jouw vragen. 

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een keuring of onderhoudsbeurt voor een hybride of elektrische auto? Onze werkplaats in Oostvoorne is bereikbaar op tel 0181-418888. We zijn geopend van maandag tot en met zaterdag tijdens kantooruren. Online een afspraak inplannen kan via onderstaande knop.