Is jouw auto klaar voor de herfst?

De dagen worden weer langzaam korter en het herfstweer maakt een einde aan een mooie zomer. Automobilisten moeten zich aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Is jouw auto helemaal klaar voor de herfst? We geven je graag enkele tips zodat je ook met natte weersomstandigheden veilig de weg op kunt.

auto herfst

Zorg voor voldoende profiel op de autobanden

In de herfst is het wegdek niet alleen nat maar er liggen ook bladeren op de weg. Dit zorgt ervoor dat het wegdek extra glad is en de grip van de autobanden op de weg minder is. Zorg er dus voor dat de autobanden voldoende profiel hebben. Als je daar niet zeker van bent dan kun je altijd even langsrijden om een van onze monteurs mee te laten kijken.

Accu controleren

Als de accu al ouder is, kan deze juist in de herfst of winter problemen geven. Merk je dat de auto moeilijker start in de ochtend? Laat dan de accu controleren of vervangen voordat je helemaal niet meer kunt starten.

Ruitenwissers en verlichting controleren

Ruitenwissers slijten ook als je ze weinig hebt gebruikt in de zomer en ze kunnen bovendien uitdrogen door de warmte. Tijdens een zware herfstbui heb je goed functionerende ruitenwisser nodig. Als je dan toch je ruitenwissers controleert kijk dan ook meteen even of alle verlichting nog goed werkt en maak de lampen even goed schoon als dat nodig is.

Zonnebril paraat

Wellicht is de zonnebril niet het eerste waar je aan denkt tijdens de herfst. Het is echter de tijd van een laagstaande zon die tot gevaarlijke situaties kan leiden. Zorg er dus voor dat je een goede zonnebril binnen handbereik hebt liggen in de auto.

Afspraak maken

Mocht je een van de bovenstaande onderdelen willen laten controleren of vervangen dan kun je een afspraak maken bij onze autowerkplaats in Oostvoorne via onderstaande knop of telefonisch op tel. 0181-418888.