Op wintersport met de elektrische auto

Het aantal elektrische auto’s groeit snel in Nederland. Dat heeft als gevolg dat er ook steeds meer elektrische auto’s richting de skigebieden gaat. Je denkt wellicht dat het niet uitmaakt of je nu in een benzineauto of elektrische auto op wintersport gaat, maar er zijn wel enkele punten die je aandacht verdienen.

elektrische-auto-wintercheck

Wat is de actieradius van jouw auto?

Op de boordcomputer van je auto kun je de werkelijke actieradius van de accu vinden. Het is verstandig om al vooraf een punt te kiezen waar je de auto wilt opladen binnen het bereik van de accu. De AWWB heeft een handige Onderweg app waarin je alle oplaadpunten in Europa kunt vinden en veel elektrische auto’s zijn voorzien van een navigatiesysteem om te navigeren naar een oplaadpunt. Hou rekening met lange wachttijden op de dagen dat veel mensen tegelijk vertrekken voor de wintersport. Mocht je onderweg willen overnachten dan is een hotel met laadpaal een goed alternatief.

Winterbanden

Of je nu met een benzineauto of een elektrische auto naar je vakantiegebied rijdt, winterbanden zijn vaak nodig/verplicht. Zoek voor je vertrekt dus uit welke regels er gelden in het land waar je naartoe gaat en in de landen waar je doorheen rijdt. All season banden met het sneeuwvloksymbool worden vaak ook toegestaan onder winterse weersomstandigheden.

Niet te zwaar laden

De actieradius van jouw elektrische voertuig wordt minder naarmate de auto zwaarder beladen is. Daarnaast kost rijden door de bergen ook meer energie dan op vlak terrein en ook de kou vermindert het bereik. Hou dus rekening met een flinke marge zodat je niet stil komt te staan. In Nederland hebben we een hoge laadpaal dichtheid maar in andere landen is de afstand tussen oplaadpunten soms nog groot.

Check door onze monteur

Wil je nog even wintercheck laten uitvoeren aan jouw elektrische auto door onze werkplaats in Oostvoorne? Maak dan online een afspraak of bel. 0181-418888.